Karateschool
Wadokan Jishin

Open huis bij karateschool Wadokan Jishin

20 oktober 2018, van 19:00 – 20:00, gymzaal de Zeevaarder

Mijn naam is Ashwin Gowrising, sensei van karateschool Wadokan Jishin.
Ongeveer 13 jaar geleden heb ik deze sportvereniging (aanvankelijk onder een andere naam) opgericht.

Zelf beoefen ik karate al ruim 35 jaar; ik heb de 4e dan behaald en train voor de 5e. Daarnaast geef ik inmiddels meer dan 26 jaar les in deze sport.

Een van de mooie aspecten van deze sport is dat deze geschikt is voor alle leeftijden vanaf een jaar of 6, dus ook voor volwassenen.

Als je bij Wadokan Jishin traint wordt je niet alleen fysiek getraind maar ook mentaal sterker. De lessen worden gegeven volgens de Budo traditie. Mijn lessen bestaan uit een goede warming up, gevolgd door verschillende soorten technische oefeningen.
Ik geef les aan kinderen en volwassenen, van beginners tot en met gevorderden. Karate kan bij Wadokan Jishin recreatief beoefend worden. Wil je meer, kun je hier ook terecht. Ik verzorg meerdere trainingen per week (op dinsdag-, woensdag-, donderdag en vrijdagavond; daarnaast worden er regelmatig in het weekend extra trainingen gegeven).

Karate is een individuele sport, maar wordt wel in groepsverband beoefend. Beginnende karateka’s leren hierdoor ook van gevorderden in de groep; wederzijds respect en vertrouwen is zeer belangrijk.
Daarnaast is karate een veilige sport omdat de kern van de filosofie controle is. De karateka’s ontwikkelen technieken en leren om deze vaardigheden te controleren alvorens ze deze mogen beoefenen met een partner.

Iedere beginnende karateka begint met de witte band. Na de witte band volgt de gele, dan oranje, groen, blauw, bruin en tenslotte de zwart. De kleuren van de band geven het niveau van de karateka aan. De grondgedachte hiervan is dat je op deze manier steeds kunt doorgroeien naar steeds moeilijkere vormen. De groeimogelijkheden zijn afhankelijk van de inzet, aanleg en trainingsfrequentie. Als de sport puur recreatief beoefend wordt zal het wat langer duren. Tussen de verschillende ‘dannen’ zitten vaste periodes.

Na de herfstvakantie start ik met nieuwe karatelessen voor kinderen en volwassenen.

De trainingen voor volwassenen zullen elke dinsdagavond worden gehouden in Emmeloord van 20:15u tot 21:30u en op donderdagavond van 20:00u tot 21:15u en zijn afgestemd op de (fysieke) vaardigheden van de groep. De trainingen zijn zodanig opgezet dat deze ook geschikt zijn voor mensen die langere tijd niet gesport hebben. De conditie wordt zo op een verantwoorde wijze opgebouwd.

Voor kinderen vinden de lessen plaats op woensdag- donderdag en vrijdagavonden. Locaties en tijden:
Urk, gymzaal De Noord: woensdagavond van 18:30u. tot 19:30u.
Emmeloord, De Zeevaarder: donderdagavond van 18:00u tot 19:00u voor jongere kinderen en van 19:00u tot 20:00u voor oudere kinderen. Vrijdagavond, van 18:30u tot 19:30u.
Tollebeek, MFC de Pionier: woensdagmiddag van 16:30u tot 17:30u.

Om kinderen en volwassenen een beetje kennis te laten maken met de sport organiseer ik op zaterdag 20 oktober een “open huis”. Hierbij bestaat de mogelijkheid zelf mee te doen met een aangepaste training. Als entree vraag ik een bijdrage van € 3,=. Mocht u besluiten hierop volgend u of uw kind op te geven voor een serie kennismakingslessen (3 lessen, normaal totaal € 15,=) wordt dit bedrag hiermee verrekend.

Voor aanmelden of vragen kunt u terecht op de website: www.jishin.nl of stuur een mailtje naar info@ jishin.nl. Mijn telefoonnummer is:

06-54 30 84 92.

Graag tot ziens!