Introductielessen bij karateschool Wadokan Jishin

Mijn naam is Ashwin Gowrising, sensei van karateschool Wadokan Jishin.
Ongeveer 14 jaar geleden heb ik deze sportvereniging (aanvankelijk onder een andere naam) opgericht.

Zelf beoefen ik karate al ruim 36 jaar; ik heb de 4e dan behaald en train voor de 5e. Daarnaast geef ik inmiddels meer dan 27 jaar les in deze sport.

Een van de mooie aspecten van deze sport is dat deze geschikt is voor alle leeftijden vanaf een jaar of 6, dus ook voor volwassenen.

Als je bij Wadokan Jishin traint wordt je niet alleen fysiek getraind maar ook mentaal sterker. De lessen worden gegeven volgens de Budo traditie. Mijn lessen bestaan uit een goede warming up, gevolgd door verschillende soorten technische oefeningen.
Ik geef les aan kinderen en volwassenen, van beginners tot en met gevorderden. Karate kan bij Wadokan Jishin recreatief beoefend worden. Wil je meer, kun je hier ook terecht. Ik verzorg meerdere trainingen per week (op dinsdag-, woensdag-, donderdag en vrijdagavond; daarnaast worden er regelmatig in het weekend extra trainingen gegeven).

Karate is een individuele sport, maar wordt wel in groepsverband beoefend. Beginnende karateka’s leren hierdoor ook van gevorderden in de groep; wederzijds respect en vertrouwen is zeer belangrijk.
Daarnaast is karate een veilige sport omdat de kern van de filosofie controle is. De karateka’s ontwikkelen technieken en leren om deze vaardigheden te controleren alvorens ze deze mogen beoefenen met een partner.

Iedere beginnende karateka begint met de witte band. Na de witte band volgt de gele, dan oranje, groen, blauw, bruin en tenslotte de zwart. De kleuren van de band geven het niveau van de karateka aan. De grondgedachte hiervan is dat je op deze manier steeds kunt doorgroeien naar steeds moeilijkere vormen. De groeimogelijkheden zijn afhankelijk van de inzet, aanleg en trainingsfrequentie. Als de sport puur recreatief beoefend wordt zal het wat langer duren. Tussen de verschillende ‘dannen’ zitten vaste periodes.

Voor aanmelden of vragen kunt u terecht op de website: www.jishin.nl of stuur een mailtje naar info@ jishin.nl. Mijn telefoonnummer is: 06-54308492.

Graag tot ziens!